Bakan Bozdağ'dan sert açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bozdağdan sert açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 19:45

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden yapılan açıklamada , “Özel yetkili mahkemelerin TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğu ve konunun Anayasa Mahkemesine götürüleceğini belirtilmişti. Bakan Bozdağ, "TMK 10 ve CMK 250'ye göre görevli özel mahkemeler yasayla kaldırılmıştır. Kaldırılan mahkemeler yargılama yapamaz/herhangi bir karar veremez. İstanbul 13.ACM'si diye bir mahkeme yoktur" dedi.

Bakan Bozdağdan sert açıklamalar
Bakan Bozdağ'dan sert açıklamalar

Sosyal paylaşım sitesidnen açıklamada bulunan Bozdağ, "TMK 10 ve CMK 250'ye göre görevli özel mahkemeler yasayla kaldırılmıştır. Kaldırılan mahkemeler yargılama yapamaz/herhangi bir karar veremez. İstanbul 13.ACM'si diye bir mahkeme yoktur. Olmayan mahkemenin varmış gibi karar vermesi, anayasa ve yasayı yok saymaktır. Hiçbir kimse anayasa ve yasayı yok sayamaz. Kaldırılmış istanbul 13.ACM mahkemesi eski hakimlerinin verdiği karar keenlemyekündür. Anayasa 142'ye göre mahkeme kurma-kaldırma,mahkemenin görev,yetki ve yargılama usulü kanunla düzenlenir. Kanunu hakimler değil TBMM yapar. Herkes TBMM'nin yaptığı yasal düzenlemelere uyar.Yargı görevi yapanlar ise hem TBMM'nin çıkardığı yasalara uyar ve hem de yasaları uygular. Hukuk devletinde hakimlerin, kanunlara uymaması asla kabul edilemez. Kalkmış mahkemenin eski hakimleri,yetkilerinin sınırını aşmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bozdağdan sert açıklamalar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!